Hogager Markeds uge
2020
Aflyst

Forside

Historien om Hogager marked

Lidt historie omkring markedet:
Hogager heste og kræmmermarked startede i 1977. Det var en dårlig økonomi og en aktiv bestyrelse i Hogager Gymnastik forening (HGF) der startede markedet, og stadig er arr. De første 2-3 år var det kun lørdagsmarked - senere både lørdag, og søndag. - derfor var sloganet:

Altid første weekend i august!
  I 1982 fandt man så på, at lave revy i teltet. Den opføres over 2 aftener og stadig her - efter 37 år - samler den hvert år 1000 - 1200 mennesker over de to aftener,- men allerede tirsdag i uge 31 som altid er markedsugen, starter der et stort bankospil op, onsdag er der dans og spisning for det modne publikum, torsdag og fred. revy lørdag og søndag heste og kræmmermarked  - søndag, dog uden heste, men med topunderholdning i begge telte , der er på henholdsvis 700 og 1040 m3.


I dag er markedsplads og P-plads på ca. 20 tdr. land, der er ca. 2000 facademeter handelsboder. legeplads, toiletvogne 4 steder, infovogn, madvogn, og kølevogn - alt sammen materiel som foreningen ejer.


Telte, strøm og handelspladser klargøres lørdagen før markedet, og det hele klares af frivillige fra Hogager G F og mange andre der er villige til at give en hjælpende hånd  - og netop de frivillige er grundstenen for en fortsættelse for fremtidens marked - det giver muligheder indenfor sport/ skole og andre aktiviteter, at støtte op om markedet, der er så godt rodfæstet, og hvert år besøges af 20 - 30.000 mennesker.

Informationskontor
 

Kort over pladsen


Åbningstider


Stadepladser
 

Trafik
 

Vagter
 

Historie
 

Mad og drikke
 

Kontakt

 

Opdateret 08-07-2020

I Hogager bogen der blev udgivet i 2010 skriver man således om starten af Hogager marked.

I 1977 som var Det første år var markedet på håndboldbanerne ved klubhuset, men siden har det været på skolens gamle stadion, der dog hurtigt blev for lille. Derfor lavede man en klausul med Holstebro Kommune om, at man hvert år en uge før markedet får den jord stillet til rådighed, som er lejet ud til landbrug. Men derudover er man så heldige i HGF, at de landmænd der har jord nabo til området hvert år har været flinke til at høste så tidligt, at HGF kan låne til p-pladser o. lign. I alt strækker markeds arealet sig over ca. 20 tdr. land.
  
          Den første hestehandel i 1977